Blomkålscurry med kartofler, nødder og æbler – SpisBedre
Ingredienser:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 bagekartofler
- ½ blomkål
- 1 spsk karry
- 1 tsk stødt koriander
- 1/4 tsk stødt chili
- 2 spsk olie til stegning
- salt og peber
- 2½ dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse kokosmælk (ca 400 g)
- 250 g frosne ærter
- ½ tsk sukker
- saft af ½ citron
Topping
- 4 forårsløg
- 2 æbler
- 50 g ristede cashewnødder
ris som tilbehør
Fremgangsmåde:
Retten kan fryses (uden topping).
Kog ris. Hak løg og hvidløg. Skær kartoflerne i tern. Skær blomkålen i små buketter.
Steg løg, hvidløg, karry, koriander og chili i olie i en gryde i 2 min. Tilsæt kartoflerne og steg dem i 2-3 min. Tilsæt blomkålen og lad stege med 1 min.
Krydr med salt og peber. Hæld bouillon og kokosmælk over og lad retten småkoge under låg i 10 min. Rør jævnligt. Tilsæt ærter og varm igennem i ca 5 min. Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.
Hak forårsløg og nødder. Skær æblerne i tern. Drys over retten og servere med ris.
Antal personer: 4